Magyar gazdaság stratégiája

Nem POL, de érzékenyek most hagyják abba az olvasást.

Többieknek:

Ez gazdaság. Nincs benne ideológia, vagy minimális.

https://www.youtube.com/watch?v=gSuOxo-ARp8

Hozzászólások

De ez [POL], bitte.

1) Eleve úgy kezdi az ember, hogy "nem vagyok progressziv, digitalizált ..", így a XXI. században nem tud kezelni egy irásvetitőt.
 

2) A Cím is félrevezető: Jelentős piaci részesedéssel biró jelentős hazai  szereplőkre, minden üzletágban szükség lenne/van. Azonban nincs szükség "járadékvadászokra", mint a címben említett emberek. 

Szóval ez [POL], s akkor kiszedi a szűrő :) 

Még nem néztem meg, de szerintem a gazdaságból a makrogazdaság az már POL, mert a közt érinti, nem csak az egyéneket. Régebben úgy is hívták, hogy politkai gazdaságtan. Legfeljebb nem pártpolitika.

Nekem olyan mindegy, hogy egy zsebes milyen nemzetiségű. Mi a biztosíték arra, hogy a nagy magyar vállalkozók tényleg itthon költik majd a pénzüket?

A másik, hogy pl élelmiszeripar, már nem a németek meg a franciák miatt kéne sírni. Magyar láncok saját márkás konzervei pl a Hamétól vannak, de meglepődsz ha megnézed, milyen nevek tartoznak még hozzájuk. Csehek, lengyelek de még a horvátok is jobban nyomulnak, mint mi.

Akkor meg miért érdekeljen, hogy magyar?

A másik, hogy nulla nagyvállalati tapasztalattal rendelkező egyéneket felhízlalunk, majd biztosan jól fogja kezelni azt a pénzt? Nem fog amúgy is elfolyni, még ha szeretné is támogatni a hazáját?

Magyarorszagon minden annyira atpolitizalt, hogy a reggel ebredes utani fingas is poltikailag szamottevo es liberalbolsevik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"érzékenyek most hagyják abba az olvasást"

A többiek meg három sorral lejjebb. Vagy van olvasnivaló a youtube link után is?

Ideológiája a fidesznek sosem volt, de ezt kérjék rajtuk számon a hívek. Orbán stratégiája pedig az, hogy minden az övé(i) legyen. Ezzel tudja bebiztosítani magának, hogy sosem legyen számonkérhető.

Mindennek ára van. A tőke átcsoportosításának is, és az ilyesmit ritkán az uralkodó osztály tagjai fizetik meg, sokkal inkább a társadalmi spektrum alsóbb részei. Ami számomra kérdéses, hogy mi lesz ennek társadalmi haszna a jövőben. Sajnos a módszer, amit alkalmaznak a korrupciót növeli rettenetesen, a gazdasági hatékonyság nem szempont. A célt helyesnek tartom, az eszközt nem.

Hová vezet ez? Van egy példa előttünk, Oroszország, ahol ezek a folyamatok mentek végbe (sőt, sok módszertani hasonlóság van, pl média "leuralása", civilek vegzálása), és látható, hogy mi az eredménye. Rossz döntések, irgalmatlan korrupció, nagyon alacsony színvonalon élő embertömegek. Bocsi, de inkább nyugat felé tekintenék, ahogy államalapító István királyunk is.

Annyira szeretnék már úgy beszélni politikáról, hogy nem xy mondta, hanem:

Egyesek azt gondolják, mások azt mondják. Témakról és nem arról, hogy kimondta.

Sajnos ez fóbiásokkal nem fog menni. Olyan fóbiásokkal meg főleg nem, akiknek még a hallott szövegértés sem megy, így azt sem lehet tőlük elvárni, hogy ezt a 4x percet végighallgassák. 

Én ezzel szemben meghallgattam, felfogtam hol trollkodik csak, nagyjából azt is, hogy mit akarnak, bár eddig is ismert volt ez. Az, hogy mi jön belőle össze, már egy másik kérdés. 

 Ide viszont nagyon kár mégcsak blogposztot is írni, mert ideggörcs áradat éri a népet.

Ismerem ezt az állapotot és szomorúnak tartom. Értelmes emberek képtelenek meghallgatni a másik oldal véleményét. Talán ez ellen az újságírók tehetnének. Ha ők nem vitatkoznának az interjúalannyal, hanem meghallgatnák őket, majd ezekkel az információkról megkérdeznék az ellenzéket, az helyes volna (vagy fordítva). Jelenleg ilyen stílusban az index.hu-n látok riportot (nem mind ilyen).

Így van, az újságírók is tehetnének ellene. De mikor az újságíró sem képes pontosan idézni egy elmondott szöveget..? Kompenzálják inkább demagógiával meg szenzációhajhász címekkel. 

Komplett kifejezések jelentőségét gyalulták le: rendkívüli hírek, bejelentést tett, hihetetlen, nem gondolná, mutatjuk, itt a részletek, el nem hinné mi történt ezután, stb. Feltételes mód agyatlan használata: történhetett, jöhet, kinevezhetik, stb. 

Az egész sajtó, nem csak egyik vagy másik oldal...

A politikai vita kultúra pedig nálunk mindig is ilyen volt, elolvastam már pár könyvet, hogy a dualizmus idején is ment a széthúzás, pl. a nemzeti ünnepeken is ment a maihoz hasonló diliáradat, a parlament építése annyira fájt a korabeli fóbiásoknak, hogy a mai Újpestre az erdő mellé építették volna fel, ment a vagdalkozás a korrupcióval, amiből még párbajok is voltak (ma sztárboxolással próbálkoztak a gyurik :D), stb, stb. 

Ezért is fogadtam meg nemrég, hogy amikor van lehetőség, akkor magam meghallgatom mit mond, ha idézik, tök mindegy ki, azt inkább nem veszem hitelesnek. Az embernek csak a hasznos dolgoktól veszi el az idejét.

megpróbálhatnád elmagyarázni hogy miért jó az hogy az állam mindent felvásárol itthon és ezzel lassan megszűnik majd a piaci verseny, vagy hogy miért kellene több mészáros lőrinc? több yachtot kéne venni az ellopott pénzünkel?

azt is elmagyarázhatnád, hogy miért jó neked személy szerint az hogy minden statisztikából az látszik hogy az ország lakossága rosszabbul él mint a környezű országokban a lakosság. miért van az hogy ilyen szarok itthon az utak, miért van ennyire leépülve itthon az egészségügy? 

annyi adót beszednek tőlünk mint senki mástól európában? neked ez miért tetszik? komolyan érdekel, hogy miért szeretsz ennyit adózni, úgy hogy nyilvánvalóan ellopják ezt a pénzt (értsd: nem arra megy el amire beszedik) 

miért szereted nézni az euból érkező pénzeket ellopják? neked nem érdekes hogy egy kilátó 50-200 millió forintba került miközben te ugyanezt megcsináltad volna 1-2 millió forintból? mármint az 50 centiméter magas kilátókat.

miért jók ezek a dolgok? hogy van az hogy a miniszterelnök havonta 6 millió forintot keres, utána pedig a bevallásában az látszik hogy 10 millió forint megtakarítása sincs és azt hangoztatja folyamatosan hogy nem vagyonos ember. LOL. miért jó hogy nyilvánvalóan az arcodba hazudnak? miért jó mindez?

ti tényleg egyáltalán nem tartjátok furcsának hogy minden naplilapot felvásárolt az állam és mindegyikben ugyanaz jön le folyamatosan? nem érzitek hogy egy tényleg jól működő rendszernél nem lenne szükség hogy ami adó forintjainkból fenntartott a Megafonra pl és az ő mocskolásukra? számomra olyan messziről bűzlik az egész hogy az elképesztő. el sem tudom képzelni hogy értelmes intelligens ember ezt hogyan tudja megenni 0 kételkedés nélkül.

nem merülnek fel bennetek olyan kérdések, hogy hogyan lehetséges az hogy BÁRKI, AKÁRKI aki kritiziálja a kormányt arról egyből megjelennek mindenhol cikkek videók hogy nőverő, alkoholista, buzi, drogos, transz? vagy hogy miért van ezeknél az esetéknél 99%-ban hogy helyreigazítást kell adni mert a bíróságon kiderült hogy ezek nem voltak igazak? és tudod kinek a pénzéből megy ez a lejáratás? a mi pénzünkből. 

miért van szükség ilyen szintű lejárató kampányokra ha a Fidesz tényleg ennyire jól teljesít és az emberek úgyis rájuk szavaznak azért mert tényleg jobban élnek? nem gyanús ez egy kicsit sem? tényleg?

hogy van az hogy 14 éve hallgatjuk, hogy nincsen alternítva? ti komolyan ehiszitek hogy egy országot csak Orbán Viktor képes vezetni? mi lesz ha meghal? ti tényleg elhiszitek hogy egyáltalán nincsen és nem létezhet alternatíva és nem adhatunk másnak esélyt sem? tényleg? ez biztos?

észak koreában is elhiszik az emberek hogy Kim Jong Un találta fel a hamburgert. elhiszik azt is, hogy úgy kell élni az életet hogy ők élik, elhiszik azt is hogy Észak Koreában élnek a legjobban az emberek, úgy hogy évente 2000 dollárnak megfelelő összeget sem keresnek meg, de ők nagyrészt mégis elhiszik hogy ők jobban élnek mint a világ többi részén bárki, mert ott csak a nyomor van. 

elhiszi a lakosság azt is ott, hogy nem szabad nyugati tartalmat fogyasztani mert az veszélyes. 

mindeközben a szeretett vezetőjük rajong a nyugati dolgokért. nyugati autó gyűjteménye van, és stb stb...

nem azt mondom hogy itthon észak korea van, de komolyan nem vetődnek fel kérdések bennetek a fentiek kapcsán? biztos hogy nem létezik alternatíva? biztos hogy így nézne ki itthon a közhangulat valamint az élet ha az adónk tényleg oda menne ahova mondják? 

 

komolyan nem értem hogyan kajálhattok be mindent kérdés nélkül. hihetetlen.

ja és konkrétan azt is a Fidesz fanok szopják be a legjobban hogy utálni kell mindenkit aki nem ért velük egyet. 

Na, pontosan erről beszéltem... Demagógia, lózungok, hőzöngés és akkora ferdítés, hogy már rotyog. Nem tudom eldönteni, hogy visítva röhögjek, vagy inkább sírjak, hogy ennyire kreténségeket kellett olvasnom. De mindegy, sok sikert.

szóval szerinted igaz, hogy Orbán Viktort nem lehet leváltani és nincs alternatívája? 

ebben az esteben mi a véleményed? mi lesz ha meghal? be kell zárni az országot vagy mi?

 

nekem már ott is gyanús, hogy feltettem egy tonna kérdést, és egyikre se voltál hajlandó válaszolni. mindig legyen gyanús ha valahol kérdezni se lehet a kételyeid illetően. mert ott valszeg átbasznak. ahol nem lehet kétségbe vonni dolgokat, ott már rég kurva nagy gondok vannak.

egyre válaszolj: miért jó narratíva az, hogy Orbán Viktor helyére senki nem léphet és senki nem tudja leváltani? miért jó hogy ezt elhiheteted egy egész országgal és bárki jönne a helyére azt egyből szétmocskolják az adó forintjaidon? 

nézd meg szépen hányszor basztak téged át

nem tudsz válaszolni egy olyan egyszerű szimpla kérdésre hogy miért nem létezhet egy ember se ezen a bolgyón aki alkalmas lehetne magyarország vezetésére? miért hiszitek azt hogy erre csak orbán viktor képes? 

annyira egyszerű ez a kérdés, csak erre válaszolj.

Én személyeskedek? :D :D :D :D

Annyira látszik, hogy 2002-ben sehol nem voltál. :D

Vannak saját gondolataim is, csak egy fóbiásnak hiába magyarázza az ember, nem megérteni akarja, hanem muníciót gyűjteni belőle. Ettől pedig mindig úgy begőzöltök, hogy a nézők egyből megtudják, hogy milyen is a természete egy igazi Orbán-fóbiásnak. :)

te egy hívő vagy. 

sajnos én egyik hazug politikusnak sem tudok hinni.

hogy van az hogy ha nekem nem tetszik a kormány intézkedése és hozzáállása a dolgokhoz akkor invalid minden amit kérdezek mert orbán fóbiás vagyok? 

neked nem tűnik fel hogy te meg orbánon kívűl minden fóbiás vagy? komolyan elhiszed, hogy senki, de tényleg senki nem alkalmas csak orbán viktor? miért nem tudsz válaszolni? 

én mint adó fizető miért nem kérdőjelezhetem meg hogy mit csinálnak a pénzemmel amiért cserébe kb semmit nem kapok? 

érdekelt volna mit gondolsz. évek óta érdekelnek ezekre a kérdésekre a válaszok de meg soha senkinek nem sikerült válaszolnia rá. 

ha felteszem őket egy Orbán Viktor követőnek akkor csak azt kapom hogy beteg vagyok meg gyurcsányista. 

hamarosan remélhetőleg semmilyentől mert kilépünk belőle és be engedjük az oroszokat. tudom hogy nálatok most Putin a nyerő. :D

és nem többszáz embert hanem többszáz ezer embert írtam. olvasd el megint. 

ahol nem lehet leváltani egy 14 éve hatalmon levő embert ott diktatúra van. 

egyebkent titeket nem zavar hogy az ígéret ellenére Gyurcsány sem lett elszamoltatva? 

>>tudom hogy nálatok most Putin a nyerő

a hoholoknál tűnik most nyerőnek

>>ahol nem lehet leváltani egy 14 éve hatalmon levő embert ott diktatúra van. 

ott minden bizonnyal az. fogalmam sincs hogy jön ide. nem tudtok != nem lehet

>>egyebkent titeket nem zavar hogy az ígéret ellenére Gyurcsány sem lett elszamoltatva? 

de

>>és nem többszáz embert hanem többszáz ezer embert írtam. olvasd el megint. 

próbáld meg akkor érthetően (több százezer)

fentebb feltettem vagy 20 kérdést. ti szuper okos orban fanatikusok egyikre sem tudtatok válaszolni. erre ide hányod ezt a gyerekes “mondtam már hogy diplomája van?” szöveget. LOL. szánalmas baszdmeg. :) 

támogassátok csak tovább ezt a pedofil maffia kormányt. legalább rátok is ragadnak ezek a címkék. :) 

fyi elvtársad véleménye a diplomáról

Megértem a frusztrációd, hiszen Orbán csapata miattatok nyert meg sorozatban négy országgyűlési választást. Szabad emberek vagytok, mégsem éltek a szabadságotokkal Magyarország számotokra jobb hellyé tétele érdekében. Helyette a matematikai szükségszerűség bekövetkezésére vártok, mely szerint Orbán sikerszériája előbb-utóbb véget ér. A tehetségetek és lehetőségeitek elpazarlásával szégyent hoztok Magyarországra és az emberiségre.

:)

te beteg fasz. nekem mint átlag dolgozó hangya polgárnak mégis mi a gecit kellene csinálnom? mi a faszrol beszélsz? én élek a jogommal és elmegyek szavazni. 

mi az hogy miattunk nyert orban? érdekes ha valami szar akkor az gyurcsány meg miattunk szar. ha nyer orban akkor miattunk nyer. egyetlen eredeti gondolatod és kérdésed nincs te szerencsétlen. csak azt harsogod amit a propaganda plakátok meg az m1. geci unalmas vagy. 

nekem nem kell bizonygatnod semmit. 

válaszolni kellett volna a fenti kérdésekre, nem sikerült. ne probléma. ne izzadj le azért. nyugodtan adózd el a fizetésed felét továbbra is hogy 50-200 milliós 50 centi magas kilátók épüljenek meg pedofilokat engedjenek szabadon. fasza biznisz.

tóni, barbara és ádám amúgy ki? talán te tudod kik lehetnek. :D

Mit kell bizonyítanom? Milyen párnát kellene telesírnom és miért? Mit kellene bizonyítgatnom? :DDDD

Nagyon túltoltad a demagógiát, kipécézel magadnak egyvalakit, akit aztán megbélyegzel, hogy fideszes, pedofil, lopós meg a tököm tudja mi. Aztán hogy az illető még megközelítőleg se mondott ilyet, az neked nem számít, mert hát miért. Felteszel muníció gyűjtő szar demagóg kérdéseket, amikre nem kapsz választ, aztán meg besértődsz, mint egy kis óvodás, aztán már jön a legaljázás meg a geci hülyézés. Így senki nem fog veled leállni értelmesen beszélni, én meg főleg nem. Pedig lenne miről, pl arról, hogy tudod-e, hogy 2010 előtt (inkább 2012-13 környéke előtt) az fizetésed mekkora részét kellett összesen adóznod? De ilyenekre a suttyó szar fóbiás stílusod miatt nem nagyon fog senki sem beszélni.

De égesd még magad, készülnek a print screen-ek, mintapéldánya vagy a "hogyan ne akarj politizálni még véletlenül sem című tantárgynak"

segítek, spórolok neked időt: nincs szükség print screenelni valamit amit fent van az interneten linkelhető formában.

felteszek akkor kérdéseket amikre igazzal válaszolhatsz.

magyarországon a legjobb élni jelenleg a világon, nekünk van a legerősebb gazdaságunk és senki nem szenved hiányt semmiben. szerintem ez a kíváló és csodálatos orbán viktor miatt van. ugye ez igaz?

a pedofil ügyek magyarországon ahol a kormány évek óta szajkózza hogy megvédi a gyerekeinket csak piti ügyek, ez is igaz, ugye?

azért adózunk ennyit mert soros györgy és brüsszel folyamatosan támadja magyarországot, ez is igaz, ugye?

én vagyok a sértődött óvodás mikor a topic nyitó azzal fenyeget hogy feljelent hogy lenullázzon a másik meg azzal hogy print screeneket kezd gyűjteni rólam lol. 

Jó nagy szőnyegharcos vagy. 🤣

Az ember dob egy mondatot, amin lehetne beszélni, erre jössz megint a szar demagógiával. Ilyenkor illene elballagni kicsit elgondolkodni magadon. Komolytalan és szalon- és vitaképtelen vagy. De nyomhatod még a hülyeséget, de senkit nem fog érdekelni. Még engem se egy idő után. 🙂

te beteg fasz.

Legfeljebb annyira tehetek róla, amennyire a fajtád Orbánék négyszeres kétharmadáról.

 

nekem mint átlag dolgozó hangya polgárnak mégis mi a gecit kellene csinálnom?

Kitörölni a segged a diplomáddal, aztán visszadugni az iPhonet?

 

mi a faszrol beszélsz?

A madarak nászáról.

 

én élek a jogommal és elmegyek szavazni. 

És mi van a kötelességgel?

 

mi az hogy miattunk nyert orban?

Tény.

 

érdekes ha valami szar akkor az gyurcsány meg miattunk szar.

Azt mondod, azt mondtam, hogy Orbánék sorozatban négy győzelme szar?

 

ha nyer orban akkor miattunk nyer.

Ha? :o

Egyébként nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha nem nyer, nem miattatok nem nyer, hanem azért, mert elbaszta.

 

egyetlen eredeti gondolatod és kérdésed nincs te szerencsétlen.

Kérlek, mondj három példát.

 

csak azt harsogod amit a propaganda plakátok meg az m1.

Miért, azok mit harsognak? Komolyan kérdem. Egyikkel sem találkozom itt, Moszkvában.

 

geci unalmas vagy. 

Szerintem ezt is lenyeled.

:)

akkor orbánék nem azért nyernek mert ti rájuk szavaztok ? :) 

egyébként az hogy tetszik hogy a fideszes politikusok olyan bűnt követnek el amilyet akarnak? aztán max bemennek az ügyészségre és eltüntetik a kellemetlen dolgokat magukról ha mégis csak előkerülne a nevük. 🤣

szerinted ennek így kell működnie? 

ezek szerint Varga Judit hazudott? azt állítod hazudott az (volt)igazságügyminiszter aki kő fideszes?

https://www.youtube.com/watch?v=pO5e8s7-omA

link amire kattintani kell

látod itt nem bal oldali emberek mondanak dolgokat, hanem a felvétel készítésének időpontjában totál fideszes tagok. mikor hazudtak akkor? :) mert itt valaki hazudik. azt állítod hogy ezen a felvételen az igazságügyminiszter nem mondd igazat?

Judit: Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza.

2020. febuár 

akkor itt hazudott a Fidesz Igazságügy minisztere?

Érdekes látni, ahogy nálatok ennyire elfogadott lett a nőverés.

nálunk??? te nagyon okos. pont a fidesz propaganda mondogatja hogy több éve tudtak erről. akkor miért nem tett az ügyben semmit a csaldbarát kormány? nekünk mit kellett volna az ügyben tenni, ha a nyilvánosság nem tudott erről, de a fidesz tagok igen? :D

ki hazudik? :D Judit 3x? vagy csak 2x?  vagy csak 1x? 2020 februárban hazudott vagy most hazudik hogy MP verte? ha a fidesz kormány tagok tudták ezt, miért nem tettek semmit? miért próbálta Rogán Antal lebeszélni Magyar Pétert a válásról?

Magyar Péter feleségverő?

A minden oldalról ömlő propaganda ellenszere, ha néha csak a saját józan paraszti eszünkkel gondoljuk végig az eseményeket:

2 eset lehetséges:

1: Varga Judit hazudik arról, hogy Magyar Péter 16 éven át erőszakban tartotta. Ez esetben nagyon kíváncsiak vagyunk, mivel zsarolják Juditot, hogy ezt hazudva a saját gyermekei életét is tönkreteszi (magától egy anya sem tenne ilyet).

2: Varga Judit igazat mond, és a poklokat élte át Magyar Péter mellett 16 év alatt. Ekkor viszont fel kell tenni az alábbi kérdéseket:

  • Varga igazságügyminiszterként miért nem írta alá az isztambuli egyezményt, amivel nem csak magán, hanem a nála sokkal kiszolgáltatottabb, anyagilag függő nőtársain is segíthetett volna?
  • Miért akadályozta a családon belüli erőszak jogi szigorítását?
  • Miért hívták be Magyar Pétert a Karmelitába, hogy lebeszéljék a válásról?
  • Miért volt érdeke a családbarát kormánynak, hogy összetartson a látszat kedvéért egy erőszakon alapuló házasságot?
  • Miért nem indítottak nyomozást?
  • Egy 16 éve tartó bántalmazó kapcsolat után miért döntött úgy Varga Judit, hogy aláírja K. Endre kegyelmi kérvényét, aki pedofil bűncselekményeket, kiszolgáltatott gyerekeken történő erőszakot akart eltusolni?
  • plusz 1 kérdés: Judit szerint azzal zsarolta 1 éve a volt férje, hogy ezt a felvételt nyilvánosságra hozza. Miért tudta zsarolni 1 évig? Mi az, amit 1 év után tett Varga Judit, amire válaszként Magyar beváltotta a "zsarolását"?

Ezek olyan kérdések, amiket nem lehet családon belül elintézni, hanem a nyilvánosság felé kell Varga Juditnak megválaszolni!

mutass rá hol hibáztatok áldozatot. esetleg van bizonyíték rá hogy magyar péter verte varga juditot? van bírósági végzés erről? van valami bizonyíték rá?

Varga Judit 2020 februárban azt nyilatkozta hogy minden rendben van a kapcsolatukkal. akkor hazudott?

  • Miért volt érdeke a családbarát kormánynak, hogy összetartson a látszat kedvéért egy erőszakon alapuló házasságot?

a kormány szerint 10 éve tudnak arról hogy magyar péter terrorban tartotta varga juditot. mégis próbálta egyben tartani a kapcsolatukat. miért?

egy kérdésre sem tudtál válaszolni. én folyamatosan a kormányodat idézem szó szerint valamint szó szerint Varga Juditot. számomra nem áll össze a kép. de itt valaki biztosan hazudik. de ki és mikor?

nem én mondom ezeket hanem a kormány valamint Varga Judit. én idézem ezeket. neked hogy áll össze ez a kép? komolyan érdekelne.

Egy tanácsomat sem tudtad megfogadni, tudom, hogy megint muníciót akarsz gyűjteni, hogy demagóg versenybe kényszerítsd, de ahogy eddig sem, így most sem fog menni. Addig amíg az alap dolgokkal nem vagy tisztában sem a politikában sem a jogban, nem lehet értelmesen beszélni veled.

Ezért nem áll össze neked a kép. Ugyanolyan nárcisztikus jellem vagy ezek szerint, mint a messiásod.

Judit: Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza.

2020. febuár 

te azt fel tudod fogni, hogy ezt Varga Judit nyilatkozta?

A takonygerincű

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben. Nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével, s azt is, hogy ez a dupla nulla sohasem bocsátja meg, hogy nem lett belőle senki, míg a felesége vitte valamire.

Bayer Zsolt. 2024. forrás

és még tőlem kérdezed hogy nekem oké-e a nőverés te zseni? én soha életemben nőre nem emeltem kezet és nem is fogok.

úgy tűnik a fidesz körökben hiába tudták ezt - ahogy most ezt ők mondják - mégsem tettek semmit. mi - a nép - múlthét óta tudjuk hogy magyar péter verte varga juditot. mit kellett volna tennünk nekünk ha nem tudtuk?

mit tehettek volna azok akik tudták?

kik tudtak róla? a fidesz a saját bevallása szerint 10 éve tudott róla.

én csak ide rakom a nyilatkozatokat varga judittól és a fidesz tagoktól. nem az én szavam vonjátok kérdőre hanem az övéket.

milyen túlterhelés? azzal terheltelek túl hogy már ötödjére idézem be a kormányod és varga judit szavait és megkérdeztem, hogy szerinted mikor ki hazudott akkor? vagy hogy ha a fidesz tudta ezt akkor miért nem tett semmit? 1x kellett volna válaszolni ugyanarra a kérdésre. 

sajnálom, ha téged ezzel téged túlterheltelek.

:) szóval most megpróbálod rámhúzni a nőverő-t. értem. ügyes vagy. 

ha gondolod megadom a nevem címem elérhetőségem és kérlek sétálj be a rendőrségre feljelenteni ezért. találkozunk a bíróságon aztán meglátjuk igazad van-e :)

vagy ehhez már nincs faszod? mert nekem oké. állok a vádjaid elébe, mivel nekem tiszta a lelki ismeretem. :)

azt akarod nekem beadni hogy az igazságügy miniszter akinek védelme volt, többen figyeltek rá, valamint minden fideszes kormány tag tudta hogy verte nem tudott semmit tenni ez ellen? :D

értem. szóval eddig terjedt a nagy pofád. belengeted hogy én támogatom a nők verését, sőt még lehet verem is őket aztán hirtelen visszavonulót fújsz. az ilyenekre mondják hogy: csicska.

a testvéred pedig nem vagyok, kérlek ne sértegess. 

Érdekes látni, ahogy nálatok ennyire elfogadott lett a nőverés.

ezt te írtad, nem? én a te nicked alatt látom. te azt állítod ezzel hogy nálunk, nálam elfogadott a nőverés. találkozzunk a bíróságon és nézzük meg hogy nálam tényleg elfogadott-e a nőverés vagy én verek-e nőket. vagy kicsi a faszod, nem mered? :D

ezt pedig bayer zsolt írta:

Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével, s azt is, hogy ez a dupla nulla sohasem bocsátja meg, hogy nem lett belőle senki, míg a felesége vitte valamire.

kinél elfogadott a nőverés akkor? a fidesz 10 évig kussolt és ölbe tett kézzel nézte hogy magyar péter mit művel a megbecsült igazságügy miniszterrel? nem érzed mennyire kibaszottul gáz ez?

én folyamatosan a kormányod szavait idézem. benned nem merül fel kérdésként ha 10 évig ilyen magas rangú emberek tudtak erről akkor mért nem tettek egyáltalán semmit? miért kapott magyar péter poziciót ha mindenki utálta mindig is?

nem engem vonsz kétségbe hanem a bálványaidat. ez megvan? :D

sajnos nem vagyok fogékony ezekre az ovódás faszságokra :)

jobban érdekelnek a komoly kérdések, pl szeretnék bizonyítékot Kronosz fentebbi állítására, mi szerint nálunk elfogadott a nők verése.

"Érdekes látni, ahogy nálatok ennyire elfogadott lett a nőverés."

ezután nekem ne gyertek a nyenyenye okos enged szamár szenved nyenye csicskasággal :D

mit kéne abbahagynom? te jössz utánam kötekedni mindenhova. :D kicsit többet kell ahhoz tenned hogy leálljak mint "nyenyenye okos enged szamár szenved, igaz óvónéni?"

elhiheted, hogy telibe szarom, hogy neked rólam mi a véleményed. elhiheted hogy, telibe szarom az óvodás szövegeid. feltettem neked több kérdést, és egyetlen egyre sem voltál hajlandó. nem mered vállalni a fenti ügyekkel kapcsolatosan a véleményed. én inkább azt mondom: ne félj! nyugodtan mondd ki hogy átverve érzed magad.

akkor orbánék nem azért nyernek mert ti rájuk szavaztok ?

Orbánék azért nyernek, mert az emberek egy jelentős része a legkisebb rosszra szavaz.

 

egyébként az hogy tetszik hogy a fideszes politikusok olyan bűnt követnek el amilyet akarnak?

Mindenki kb. olyan bűnt követ el, amilyet akar.

 

aztán max bemennek az ügyészségre és eltüntetik a kellemetlen dolgokat magukról ha mégis csak előkerülne a nevük.

Azt hittem, nem tüntették el a nevüket, és ennek ellenére sem kell komoly következményekkel számolniuk.

 

szerinted ennek így kell működnie?

Nem világos, mire vonatkozik a kérdés, de az nyilvánvaló, hogy amíg magatok alá szarva térdeltek, addig mindig lesz valaki, aki ezt kihasználja.

:)

Szerintem azzal sosem volt baj, hogy miket mondanak, miket vázolnak fel a kormány részéről. Ez is egy teljesen jól felépített, ésszerű beszéd. Apróságokba lehet belekötni, de összességében egy jól hangzó stratégiának tűnik. 

Ennél a kormánynál mindig azzal van probléma, hogy mi az ami megvalósul a jól hangzó beszédek után, mi a kialakult gyakorlat az elmélet mögött, mik az eredmények. 

Van akinek bejön az a "magyarság" tudat, hogy mi kemény csávók vagyunk, bot a küllőben meg szálka a köröm alatt, _nekem_ azonban sokkal fontosabb a teljesítmény és a régióhoz mért görbéink. 

Elsőkörben az örömteli itt az ugaron, hogy van vizió, van stratégia. Így legalább az írány megvan. Minden mást utólag értékelünk, ami nem nehéz, mert a gazdaság objektív értékmérője a pénz. Szerintem bölcs dolog, hogy a kínai áru nem nyugatról jön, hanem keletről. Ez logisztikai és gazdasági előny.

Mi a véleményed az MNB kritikáiról, elemzéseiről? Most legutóbbi a versenyképességről szól. Látszik is rögtön a szép stratégiák meg a valóság közötti szakadék. Nem konkrétan a Lázár által felvázoltakra gondolok, nem most kezdett hangzatos stratégiákat hirdetni a kormány, aztán az eredmények meg csak nem jönnek.

Utólag minősítsek valamint vagy előre egy tervet? Szerintem utólag méltatlan, ha terv szinten nem voltam hangos.

Kérek egy linket, hogy tudjam  konkrétan mire gondolsz. Köszi.  Ha csak az, hogy a pénz felhasználás módja nagyon fogyasztásalapú és nem befektetés, akkor inkább igaza van, mint sem. Ha megnézzük a  megtakarítási rátát, akkor nem állunk rosszul az unióban. Ha azt nézzük, hogy ezt mire költjük, akkor még mindig cigányok vagyunk. Erről viszont leginkább a kultúra hiánya tehet. Sajnos jók voltunk az elmúlt 100 évben abban, hogy elüldözzük az elitet.

MNB közlemény, de van rengeteg hasonló, most az egyetlen normálisnak mondható kritika az MNB részéről fogalmazódik meg a gazdaság viszonylatában, nyilván köszönhetően a Nagy-Matolcsy ellentétnek, de azért elgondolkoztató dolgokat vet fel szerintem.

De mondj egy mércét, vagy többet, amit érdemes figyelni egy ország gazdasága szempontjából, ami egy összehasonlítható objektív értéket mutat meg. Laikusként én rögtön a GDP PPP/fő-re gondolok, de tudom annál élesebb a kép, minél többet nézünk.

Amit én látok az eredményekből, hogy a 4. ciklus óta elhangzó jól felépített és jól hangzó stratégiák ellenére a régió országai között egyre hátrébb kerül az ország. Szokták mondani hogy oké, hogy alacsony a fogyasztás, de milyen jó a megtakarítás. Szerintem már ez is a probléma része, bizalmatlanságot lehet kiolvasni belőle. Az emberek tartalékolnak, mert nem bíznak a hangzatos igéretekben, a valóság nem az, hogy mindjárt utolérjük Ausztriát. Az állam szolgáltatásai egyre szarabbak, megtakarításra van szükség egészségügyi probléma esetére, a gyerekeid fejlesztésére (plussz órák, magántanár, iskola időn túli foglalkozások), megtakarítás kell akkorra is, amikor épp a negatív csúcsokat dönti az ország. Magas megtakarítás + alacsony fogyasztás = bizalmatlanság. 

Az ország gazdasága kiszámíthatatalan, hektikus, egyszer az élvonalban növekszik, következő évben a lagnagyobbat bukjuk. Kimaradunk "a csak kárt okozó szankciókból" (ez a mantra), mégis mi produkáljuk a legnagyobb inflációs értékeket, recesszióval karöltve. Már most arról beszélnek, hogy a tavalyi után lehetséges, hogy idén is csökkenni fog a gazdaság. Közben azért keménycsávósan odacsap Lázár az asztalra, rendben vegyük akkor meg a Spar magyar leányát csakazértis, miközben  2. éve megszorításokat hajt végre és továbbiakat ("átütemezés") kérnek tőle. A szép beszédekkel szemben ezek nem utalnak tervszerűségre, inkább random, sokszor érzelmi alapú, vagy indulati döntések láncolatára, ami remélhetőleg majd azt az eredményt hozzák amit szeretnének. Az eddigiek alapján nagy a valószínűsége, hogy nem fogja.

Ha a régióban egyre hátrébb kerül a mérőszámok alapján az ország, akkor csak vígasz, hogy magunkhoz képest mennyit fejlődtünk, mert egyértelmű, hogy nem használtuk ki a lehetőségeinket. Nem hogy nem maximalizáltuk azokat, hanem az átlagot is alulmúltuk, csak így valósulhat meg hogy egyre hátrébb kerülünk a sorban.

A cukormáz már régen nem hoz lázba, az eredmények alapján meg ettől az elittől sem várom már az ország felemelkedését.

🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😅😅😅😅🤣😂😂🤣😅😅🤣😂😂😅🤣🤣😂😂🤣😅😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂

Hogy legyen valami hasznos is, annak aki nem akarja megnezni az egeszet:

TLDR/W chatgpt:

  1. Bevezetés (00:00:00 - 00:01:06)

    • Köszöntés, a konferencia jelentősége, a személyes jelenlét fontossága.
  2. Magyarország és a globális kontextus (00:01:07 - 00:03:24)

    • A szuverenitás fontossága, globalizáció és lokalizáció, a döntéshozatal hazai keretei.
  3. Gazdasági szuverenitás és politikai irányok (00:03:25 - 00:05:21)

    • Európai és globális gazdasági integrációk, a magyar gazdasági és politikai szuverenitás megőrzése.
  4. A magyar gazdaság pillérei (00:05:22 - 00:09:52)

    • Az autóipar, élelmiszeripar, energiaipar, és a hadiipar mint a magyar gazdaság kulcságazatai.
  5. Belföldi és külföldi vállalkozások Magyarországon (00:09:53 - 00:17:00)

    • A külföldi befektetők szerepe, követelmények a külföldi vállalatokkal szemben, a Spar esete.
  6. Nemzeti gazdaság és ipar fejlesztése (00:17:01 - 00:20:58)

    • Az építőipar, az energiaipar, és a logisztika fejlesztésének fontossága, a nemzeti tőke erősítése.
  7. A jövő kihívásai és lehetőségei (00:20:59 - 00:28:10)

    • Az építőipar és az élelmiszeripar jövőbeli kihívásai, az energiaipar és a logisztika mint fejlődési lehetőségek.
    • A magyar gazdaság és társadalom jövőképének összefoglalása, a közös célok és irányok megerősítése.
  8. Az állami beruházások és a minőségi építkezés fontossága (00:28:31 - 00:37:00)

    • A magyar gazdaság és az építőipar aktuális helyzetének elemzése, a keleti és nyugati kapcsolatok kiemelt szerepe, és a jövőbeli gyárépítések terve Magyarországon .
    • A beruházási törvények és az építési ügyek szabályozásának átalakítása, a hatékonyabb állami beruházások rendszerének bevezetése .
  9. Nemzeti építőipar és a szabályozás szerepe (00:37:01 - 00:38:05)

    • A minőség és a költséghatékonyság előtérbe helyezése az állami építkezésekben, az építőipari vállalkozásokkal való együttműködés fontossága .
  10. A magyar építőipar és a globális verseny (00:38:06 - 00:39:52)

    • Az új építészeti törvények és a magyar építőipar nemzetközi versenyben való helyzete, a változások és kihívások kezelése .

Osszefoglalo propaganda, politika, objektivitas szempontjabol:

Általánosságban elmondható, hogy egy politikai beszéd, mint amilyen a vizsgált dokumentum is, jellemzően magas százalékban tartalmaz politikai tartalmat és szubjektivitást, mivel célja, hogy közvetítse a kormányzat vagy egy politikai személy álláspontját, politikáit, és céljait.

Propaganda elemei is gyakran megjelennek, amikor a beszéd célja, hogy befolyásolja a közvéleményt és támogatást szerezzen bizonyos politikákhoz vagy döntésekhez.

Objektív információk, mint például konkrét adatok, statisztikák vagy empirikus tények is előfordulhatnak, de ezek gyakran egy adott narratíva vagy álláspont alátámasztására szolgálnak.

Feltoltom a szoveget, majd megkerem elemezze. Az elejen adok neki contextet, tehat, hogy ki beszelt, a video cimet es a leirasat.

Megkerdezem meddig sikerult. Kb 25-30 percet tud egyben. Majd maradekot is hozzarakom. Aztan osszefoglalot kerek. + ennel feltettem a kerdest, hogy volt-e benne politika, propaganda, meg ertekelje objektivitas szempontjabol is a fontosabb, kiemelt mondanivalokat.

Igy kb valamennyire objektiv velemenyt/osszefoglalot lehet kapni.

ChatGPT:

Egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ahol 1 a legkevésbé és 10 a leginkább ideológiai tartalmat jelöli, a beszédet körülbelül 8-9-es értéken helyezném el. Ez az értékelés tükrözi, hogy az előadás szorosan kapcsolódik a kormányzati ideológiához és politikai célokhoz, valamint szándékosan épít a politikai nézetek kommunikálására és a közvélemény befolyásolására.

Es igaza van? Vagy csak mondott egy szamot?

Lazan kapcsolodik:

Ha azt kérem tőled, hogy egytől tízig osztályozz valamit, mennyire tudsz objektív értékelést adni?

[litania az objektivitasrol, kiemelve, hogy "fontos az értékelési folyamat átláthatósága"]

Máshogy kérdezem, egytől tizes skálán mennyire értékelsz objektíven, ha egytől tizes skálán kell értékelned valamit?

[ujabb szofosas, tl;dr a szubjektiv elmenyeket nem igazan lehet kizarni az ertekelesi folyamatbol]

Nem válaszoltál a kérdésre, csak egy számmal válaszolj, 1-10 között.

Az értékelési folyamat során a lehető legobjektívebbnek törekedek, ezért saját magamat 10/10-re osztályoznám az objektivitás skáláján.

chatgpt, never disappoints

Hogyan tudna objektív lenni, ha nincs alapvető logikai tudása?

 

ÉN: Három almám van most. Tegnap eladtam kettőt. Mennyi van most?

ChatGPT:

Ha három almád volt, és tegnap eladtál kettőt, akkor most csak egy alma maradt neked.

 

Négy pár lónak hány lába van? (4×2×4)

ChatGPT

Négy pár lónak összesen 16 lába van, mivel minden lónak négy lába van, és egy pár ló két lovat jelent.

Én: Jánosnak négy gyereke van. Ha kettő fiú, akkor hány lánya van?

ChatGPT

Ha Jánosnak négy gyereke van, és kettő közülük fiú, akkor a másik kettőből mindkettő lány. Tehát Jánosnak két lánya van.

Én: És ha nem így definiálják magukat?

ChatGPT

Ha nem definiálják magukat úgy, hogy fiú vagy lány, akkor a feladatot nem lehet egyértelműen megoldani a feltételek alapján. Az eredeti feltétel alapján azonban megállapítható, hogy legalább két lánya van Jánosnak.

Ez egy nyelvi model. Azokra a dolgokra kepes, ami ezzel kapcsolatos. Erzelmek a szovegben, irodalmi ertekeles, nyelvi ertekeles, propaganda kiszurese, objektiv politikai oldal megallapitasa is megy kello hosszusagu szoveg eseten. Ezekre teljesen jo.

 

Én: Jánosnak négy gyereke van. Ha kettő fiú, akkor hány lánya van?

ChatGPT: Ha Jánosnak négy gyereke van és tudjuk, hogy kettő fiú, akkor egyszerűen kijelenthetjük, hogy a másik kettő lánya. A kérdésed logikája alapján, ha már megállapítottuk, hogy van két fiú, a maradék kettőnek lányoknak kell lenniük, hogy összesen négy gyermek legyen.

Én: És ha nem így definiálják magukat?

ChatGPT: Az egy jó megjegyzés! A valóságban a gyerekek nemi identitása lehet bonyolultabb, mint a biológiai nem alapján való egyszerű osztályozás. Ha a gyerekek nem feltétlenül azonosítják magukat szigorúan fiúként vagy lányként, akkor a válaszom nem lenne teljesen pontos az összetettebb nemi identitások és kifejezések széles skáláját figyelembe véve. Ebben az esetben a kérdésedre adott válaszom feltételezi a hagyományos nemi megosztást, de elismerem, hogy a valóságban ez sokkal összetettebb lehet.

En: Ha csak biologiai nem alapjan nezzuk?

ChatGPT: Ha csak a biológiai nem alapján nézzük, és tudjuk, hogy Jánosnak négy gyereke van, amiből kettő fiú, akkor a maradék két gyerek biológiai értelemben lány. Tehát, ebben az egyszerűsített és szűkített kontextusban, ha kettő a fiú, akkor kettő a lánya Jánosnak.

Én: Négy pár lónak hány lába van? (4×2×4)

Négy pár lónak összesen 32 lába van. ​​

 

En: "Egy ketrecben nyulak és fácánok vannak. Összesen 35 állat van összezárva, 35 fej és 94 láb látszik. Mennyi a nyulak, mennyi a fácánok létszáma?"

ChatGPT: A ketrecben 12 nyúl és 23 fácán van. ​​

Szerinted miből mondja meg, hogy valami propaganda vagy sem? Jelzők aránya?

Lónál én az olvasónak raktam be a zárójeles részt, gpt-nek nem, így a megoldása 16 volt.

 

Mitől propaganda egy szöveg?

ChatGPT

Egy szöveg propaganda jellegű lehet, ha szándékosan és elfogult módon próbálja befolyásolni az olvasókat vagy hallgatókat egy bizonyos nézet vagy álláspont felé. Tipikus jelei lehetnek az egyoldalú információk, a manipulatív nyelvezet, a túlzott érzelemkeltés, valamint az ellenséges vagy lealacsonyító megjegyzések más véleményekkel vagy csoportokkal szemben.

Mitől propaganda egy szöveg?

A propaganda egy olyan kommunikációs forma vagy technika, amelynek célja, hogy befolyásolja az emberek véleményét vagy viselkedését, általában politikai, ideológiai vagy kereskedelmi célok érdekében. Egy szöveg akkor minősül propagandának, ha az alábbi jellemzők közül több is megfigyelhető benne:

  1. Célzatos manipuláció: A szöveg célja, hogy befolyásolja az olvasókat vagy hallgatókat, gyakran úgy, hogy nem támaszkodik objektív tényekre vagy érvekre, hanem érzelmekre, előítéletekre és elfogult információkra épít.

  2. Egyoldalúság: A propaganda gyakran csak az adott üzenetet vagy nézőpontot támogató információkat közli, figyelmen kívül hagyva vagy eltorzítva a másik oldal érveit vagy tényeit.

  3. Ismétlés: A propaganda azon az elven működik, hogy ha egy üzenetet elégszer megismételnek, az emberek hajlamosabbak elhinni azt. Ez az ismétlés lehet szavak, kifejezések vagy jelmondatok formájában.

  4. Emocionális manipuláció: A propaganda gyakran érzelmekre hatva próbálja befolyásolni a közönséget. Ez magában foglalhatja a félelem, a büszkeség, a szolidaritás vagy akár a gyűlölet érzéseinek kihasználását.

  5. Stereotípiák és előítéletek használata: A propaganda gyakran épít a meglévő társadalmi, etnikai vagy politikai előítéletekre és sztereotípiákra, hogy megkönnyítse az üzenet elfogadását.

  6. Túlzás vagy hamisítás: A propaganda esetén az információk gyakran túlzottak, torzítottak vagy egyszerűen hamisak lehetnek a kívánt hatás elérése érdekében.

A propaganda tehát nem pusztán az információ terjesztésének egy formája, hanem egy olyan módszer, amely tudatosan igyekszik befolyásolni és irányítani az emberek véleményét, érzéseit és döntéseit anélkül, hogy lehetőséget biztosítana a kritikai gondolkodásra vagy az ellentétes nézőpontok megismerésére.

---

Bdede: Tehat a versek is tekinthetok propagandanak?

Igen, a versek is tekinthetők propagandának, ha azokat a fent említett jellemzőkkel rendelkező célzatos kommunikációra használják. A költészet különösen hatékony eszköz lehet az érzelmek és nézetek befolyásolására, mivel a versek gyakran tömörebbek és érzelmileg dúsabbak, mint a próza. A költői eszközök, mint a metaforák, allegóriák, ismétlések és ritmusok, erősíthetik az üzenet hatását, elősegítve ezzel a propaganda céljait.

Történelmi példák széles skáláján látható, hogy a verseket használták politikai, ideológiai vagy hadi célokra:

  • Hadi propaganda: Mind az első, mind a második világháború idején a felek verseket használtak a harci kedv fokozására, az ellenség lejáratására vagy a hazafias érzelmek erősítésére.
  • Politikai mozgalmak: Számos politikai mozgalom, forradalom vagy függetlenségi harc kapcsán születtek versek, amelyek a mozgalom ideológiáját hirdették és támogatásra buzdítottak.
  • Társadalmi és kulturális üzenetek: A versek formájában közvetített üzenetek nem csak politikaiak lehetnek, hanem társadalmi változásokat vagy kulturális értékeket is előmozdíthatnak, gyakran propagandisztikus módon.

Fontos megjegyezni, hogy bár a versek lehetnek propagandisztikus célúak, ez nem von le értékükből vagy művészi jelentőségükből. Sok esetben a költészet kifejező ereje és az emberi tapasztalatok sokszínűségének bemutatása magasabbrendű célokat szolgál, amelyek túlmutatnak a szűken értelmezett "propagandán".

.

Csak egyszer olvasnám, hogy ez a ChatGPT olyat válaszolna, hogy egyes vélemények szerint X, mások szerint Y, de vannak akik állítják, hogy Y. Nem tudom eldönteni.

Valamiért úgy gondolja, hogy mindig tudja az igazságot. Nem lehet, hogy a tanítási módszerrel, "a tananyaggal" van a gond. Vagy azzal, aki az anyaggal "eteti".

Az MI rengetek dologra jó lehet, s lesz is.

De pont szöveg elemzésre nem. Pompás buborék gyártó és megerősítő eszköz. Akik eddig se szerettek gondolkodni, ezután teljesen leszoknak róla. A ChatGP mondta "csak igaz lehet", az egyetlen igazság!

Pompásan lehet majd manipulálni. Lesznek, progresszív, konzervatív, BLM, LMBTQ, és persze iszlamista "Chat-GPT"-k, amikre hivatkozva majd a buboréklakók pompásan fogják nyírni egymást.

De jó is lesz. Mintha tucatnyi különböző inkvizíció üldözné a tucatnyi különböző eretneket.

Tehat akkor megallapitottad, hogy mas a hibas, mas a rossz, csak a buborekod ne seruljon. :)

Oregon is ezt tette, csak lightosabban.

A ChatGPT irj egy jo tartalomjegyzeket a szoveg alapjan, megertette mirol szol. Leirta jol. Idaig elfogadta kb mindenki. De ami nem tetszik belole, mert a buborekodba nem illik bele, az a valasz pont hibas szerinted. :)

 

De amugy nagyon sok CEO beszede a reszvenyesek elott pont ilyen eredmennyel zarult volna, mert a beszed celja/motivacioja hasonlo.

Két fundamentális probléma van. Egyik hogy ez egy nyelvi modell és nincs esze igazából. Lásd a lovak lábát. A másik az igazi baj: az emberek ideológiai okokból tagadják a valóságot, és az AItól sem tűrik el. Ezért a valóságtagadást bele kell építeni. Ez kemény munka, ráadásul Gödeltől tudjuk, hogy ha egy logikai rendszerbe csak 1 ellentmondás bekerül akkor bármilyen hülyeség kijöhet belőle. Emiatt publikus AI mindig hülye lesz. Kivétel talán ha megtanulja a duplagondol művészetét, hogy tudja az igazságot csak nem mondja ki.

Az egy érdekes mondat, hogy a cél, hogy tőlünk délre és keletre lévő országok számára legyünk a legvonzóbbak. Ez sajnos azt is magában foglalja, hogy a másik irányba a versenyképesség növelése már célként sem fogalmazódik meg.

2024-ben a kormány "gazdaságpolitikája"

1) Megpróbálni valahogy kizsarolni az EU-tól még több pénzt, lehetőleg feltételek nélkül. Ezt a pénzt szétosztjuk a barátaink között.
2) Lehető legtöbb adót beszedni. A beszedett adóból a lehető legkevesebbet juttatni a parasztoknak. A legnagyobb részét szétosztjuk a barátaink között.
3) Minél több külföldi vállalatot behúzni. Mivel a fasz se akar idejönni, kivéve a trójai falovak, ezért szóljunk nekik! Jöjjönek a kínaiak! Hozzák a hitelt, építsenek! Úgyis elveszünk később bármit egy jogszabálymódosítással, ami megtetszik, vagy amit jól csinálnak. (ezt később szétosztjuk a barátaink között) 

A propangda pedig harsogja mindennek az ellenkezőjét: nem leszünk gyarmat, nem kell eu, legkisebbek az adók, legjobban élünk.

A szabadság szolgaság, a tudatlanság erő, a háború béke.

Lázár ahogy öregszik egyre jobban hasonlít Orbánra. Nem lehet, hogy Viktor törvényen kívüli fia? 1:10-nél járok, ehhez hasonló magasröptű megállapításokra számíthattok még, ha lesz türelmem végignézni.

Na, meghallgattam az előadást. Szerintem igaza van, jó stratégia amit felvázolt. Azon lehet vitatkozni, hogy a német prémiummárkáknak milyen lesz a jövője. Sajnos el tudom képzelni, hogy jakubovicsnak van némi igaza. De én még bízom bennük. Nem is attól félnék, hogy tehetség és tudás híján nem tudják felvenni a versenyt. Hanem attól, hogy a német szabályzás olyan lesz, hogy ne legyen esélyük. Ugye Németország továbbra is megszállás alatt van, és az "USA érdek" nem esik egybe a német érdekkel.

A másik amiben kritizálni lehet a kormányt, az az, hogy Lázár úgy adja ezt a mostani helyzetet elő, mintha vákuumban létezne. Mintha nem lehetne _mindig_ tudni, hogy a konjunktúra után jönni fog a szívóág. (Még a bibliai Józsefes történetben is benne van, ami mellesleg arról is tanmese, hogy a népet hogyan kell rabszolgává tenni és mindez pozitív fényben van feltüntetve.) Erre a kormánynak készülnie kellett volna, nem ott állni letolt gatyával, hogy nincs pénz, mert nem az ad EU. Azt is szintúgy lehetett tudni, hogy ha az "EU érdekkel" (ami nem az EU lakosok érdeke, hanem az EU-t irányító maffia érdeke) szemben politizálnak, akkor szívatva lesznek/leszünk. Tehát ebben a mostani helyzetben semmi meglepő, semmi váratlan nincsen.

A több Mészáros Lőrinc kellene rész meglehetősen pofátlanság. Azt azért tudjuk, hogy mi nem nyernénk meg azokat a pályázatokat, meg állami beruházásokat amiket ő megnyer. Azt mondjuk elismerem, hogy mivel a versenypiacról jól élek én magam nem is próbálkoztam sosem ilyesmivel. De vannak ismerőseim akik igen, és nem azt a képet írták le, hogy mindenkinek osztanak lapot aki pályázik. Akit Fideszközeli cégek konkrétan kitúrtak, azok igen pipák is voltak. Ezek után azt mondani, hogy több Mészáros Lőrinc kellene, hát szerintem magasszintű pofátlanság. Lázárnak van arca, neki belefér.

Érdekes volt, hogy "bevallota", hogy eddig nem nagyon néztek az építőipar körmére, hanem a "feltőkésítés" volt a cél. Miért nem lehet a "feltőkésítést" úgy csinálni, hogy közben a körmükre is néznek? Legyen sok a profit, de azért cserébe legyen elvárva a minőség! Ez a feltőkésítés pont úgy hangzik mint amire a baloldal a mutyizás és lopás szavakat használná némileg jogosan.

Összességében tehát a stratégia szerintem jó, de a múltbéli teljesítményen van mit kritizálni és a szorult anyagi helyzetünk annak a következménye.

Meta: nem kellene egy külön topik dedikáltan a fizetett NER-trollok etetésére?